Overeenkomst Bereikt: Ajax Amsterdam Verdediger Borna Sosa Ondertekent Tweejarig Contract bij Ipswich Town…

Overeenkomst Bereikt: Ajax Amsterdam Verdediger Borna Sosa Ondertekent Tweejarig Contract bij Ipswich Town…

 

Amsterdam – In een verrassende ontwikkeling heeft Ajax Amsterdam aangekondigd dat hun verdediger Borna Sosa een tweejarige overeenkomst heeft ondertekend met Ipswich Town. De 26-jarige Kroatische international maakt hiermee de overstap naar de Engelse Championship club, na twee seizoenen in de Eredivisie te hebben doorgebracht.

Sosa, bekend om zijn aanvallende kwaliteiten als linksback, heeft indruk gemaakt met zijn betrouwbare verdedigingswerk en offensieve bijdragen bij Ajax. Zijn transfer naar Ipswich Town wordt gezien als een strategische zet voor de Engelse club, die haar team wil versterken met het oog op promotie naar de Premier League.

“Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van Ipswich Town en kijk uit naar de uitdaging om mijn steentje bij te dragen aan het team,” zei Sosa in een verklaring. “Ik heb geweldige herinneringen aan mijn tijd bij Ajax, maar ik voel dat dit het juiste moment is voor een nieuwe stap in mijn carrière.”

Ajax bedankte Sosa voor zijn inzet en toewijding tijdens zijn periode bij de club en wenste hem het beste voor de toekomst. De transfer komt op een cruciaal moment voor Ajax, dat nu op zoek moet naar een vervanger om hun defensie te versterken voor het komende seizoen.

Ipswich Town-manager Kieran McKenna toonde zich zeer tevreden met de komst van Sosa. “Borna is een speler met veel ervaring en kwaliteit, en we geloven dat hij een grote impact zal hebben op ons team,” aldus McKenna. “Zijn aanvallende instincten en verdedigende vaardigheden zullen ons helpen onze doelen te bereiken.”

De financiële details van de transfer zijn nog niet onthuld, maar de verwachting is dat het een significante versterking is voor de selectie van Ipswich Town, die ambitieuze plannen heeft voor de komende seizoenen.

Met deze transfer begint Borna Sosa een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, terwijl Ajax Amsterdam zich voorbereidt op een toekomst zonder een van hun sleutelspelers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *